Loading...
veterinär

Hitta rätt veterinär i Solna

Som djurägare kan man träffa en veterinär i solna under sitt djurs alla skeden i livet. Det kan vara där som exempelvis hunden går på kontroller under sin dräktighet. Och kanske även där som tiken får hjälp att föda fram sina valpar. Valparna i sin tur får komma till veterinären på kontroll och vaccinering när de är åtta veckor. Och därefter är det ordinarie besök som kommer följa under hela livstiden. 

Det kan vara årliga vaccinationer, tandstensborttagning och hjälp vid skador eller sjukdomar. Något som man som djurägare tyvärr också måste göra är att fatta beslutet när djuret behöver få somna in. Och när det sker är det också hos veterinären. Kanske samma veterinär som var med när djuret kom ut ur sin mammas mage.

 

Förmedla en bra känsla

Eftersom man ofta besöker en djurklinik när djuret är sjukt, skadat eller i slutskedet av sitt liv, så är det mycket viktigt att personalen inte bara är duktiga på sitt jobb utan även på att hantera ledsna och oroliga ägare

Att kunna invagga djurägaren i trygghet och lugn är inte bara viktigt för djurägarens skull. Djur har en mycket god känsla för hur deras människor mår och blir extra stressade ifall deras människa också är stressad eller ledsen. På grund av det är det också viktigt att man på alla sätt försöker hålla sig uppe som djurägare, även om man mår väldigt dåligt.

 

 

Det mesta är rutin

För personalen på en djurklinik är det mesta rutin. De flesta åtgärder man gör är vaccinationer och kastreringar. Man har också oftast något av de två vanligaste djuren på besök. Det vill säga katter eller hundar. Men en smådjursklinik är också van att ta hand om andra husdjur som kaniner, marsvin eller hamstrar. Däremot finns det speciella kliniker för större djur och för mer exotiska djur som exempelvis ödlor.