Kattpensionat

Katten får inte lämnas ensam för länge

Katten får inte lämnas ensam för länge

Det är faktiskt förbjudet enligt lag att lämna katten ensam under semestern. Man får inte lämna sin katt ensam ens ett dygn även om den har mat och vatten. En del kattägare tar med sig katten på semestern, men det är inte alla katter som gillar miljöombyte. Många katter blir också lätt åksjuka. Därför är det en god idé att inte mata katten precis innan man ska ge sig iväg. Man kan också få åksjuketabletter utskrivna av veterinären.

 

Kattvakt kan vara ett alternativ

Om man ändå väljer att låta katten stanna hemma medan man själv åker på semester så måste man skaffa en kattvakt som ser till katten minst två gånger om dagen. Detta för att den ska kunna få hjälp så fort som möjligt om den skulle bli sjuk och inte behöva vänta ett helt dygn. Ett annat alternativ är så klart att kattvakten flyttar hem till katten eller att katten bor hos kattvakten. Men det bästa alternativet är kanske att man låter katten ta in på ett kattpensionat. Där finns det dessutom utbildad personal som hela tiden har koll på katten. 

 

 

Låt katten ta in på hotell specialiserat på katter

På exempelvis kattpensionat i Stockholm är de vana vid katter och känner till deras olika personligheter och behov, som hos https://kattochhund.com/. En katt behöver lek, sällskap och stimulans även på ett kattpensionat och personalen ser till att katten får det. De måste också följa de regler som jordbruksverket och EU sätter upp. Så man kan vara säker på att djuren har det bra. 

Ett bra kattpensionat blandar inte främmande katter med varandra utan katterna får sitt egna boende och slipper dela matskål med andra. Men är det två katter som känner varandra och som kommer från samma hem får de självfallet bo tillsammans på kattpensionatet. Då känner de sig trygga.