Loading...
Kattpensionat

Klarar sig katten ensam när du åker?

Husdjur är bland det bästa som finns. Vi ger dem kärlek och omsorg och får tillbaka det tvåfaldigt! För de flesta djurägare är en liten katt som en familjemedlem. Därför är det desto viktigare att den får den uppmärksamhet den behöver när du inte finns på plats för att ta hand om den. Ibland behöver vi åka iväg ett tag, på semester eller tjänsteresa. Då är det bra att veta att det finns kattpensionat som specialiserar sig på att ge ensamma katter trygghet tills dess att deras ägare återvänder. Men hur väljer man egentligen Kattpensionat i Stockholm och hur vet man att de är professionella?

 

Ställ frågor!

En tumregel är att bara välja bland de pensionat som har hemsidor. Det finns de som annonserar utan en tydlig profil online. Ju mer information du kan hitta om pensionatet desto bättre. Andra goda tecken på att de kommer att ta väl hand om din katt är om hemsidan har gott om information och bilder. Vilken miljö får katterna vistas i? Hur ofta får de mat och vatten? Ett bra kattpensionat förstår hur oroliga ägare tänker och svarar mer än gärna på frågor. Ta reda på hur många katter som vistas tillsammans och om din katt får möjlighet att få vara ifred ibland.

 

 

Det bästa för din fyrfota vän

En annan sak att tänka på är om det är ett pensionat som har utomhusmiljöer. Så kallade “öppna pensionat” låter ofta katterna gå in och ut som de själva behagar. Därför är de bästa pensionaten belägna i naturmiljöer, med stora naturinhängnader där katterna får springa fritt. Det uppskattas i synnerhet av utekatter. Många kattpensionat tar inte bara emot katter, utan även andra djur, såsom hundar. De kallas allmänt för “djurhotell”. Självklart bor de olika typerna av husdjur i olika miljöer och störs inte av varandras närvaro.