fårskinn

Varmt och gott

Varmt och gott

Ni har precis fått barn, kanske till och med ditt allra första barn, då allting är så nytt och skrämmande som det kan vara i början. Men allting är fixat inför barnets födelse och ni kunde inte ha varit mer redo. Men, det som ingen av er tänkte på var att det nu är oktober månad och hösten är här. Kylan tränger in mer och mer och snart kommer även snön att börja falla och kylan hugger sig fast om kinderna. Vad kan då vara mysigare än att ha ett fårskinn i barnets vagn, som underlag för barnet att ligga på? Fårskinn finns att köpa här http://www.fargarden.se/

 

 

Vad kan man ha fårskinn till?

 

Ett ulligt fårskinn värmer gott på alla sätt och vis att ha som underlag. Antingen för en själv när man sitter ute i skogen, eller för bebisen att ha i vagnen under kalla vinterdagar. Ett fårskinn går att använda till lite olika saker faktiskt. Förr i tiden så använde de fårskinnen som sängkläder i sängarna. De sydde ihop flera med varandra för att det skulle värma gott om natten. En del har fårskinnet som en matta på golvet hemma, kanske framför öppna spisen att sitta och värma sig på framför brasan. 

 

Används inom vården

 

Fårskinnet används även inom vården, för patienter som ligger i sängen mycket. Det används då för att motverka liggsår som kan uppstå av för mycket stillasittande eller liggande. Fårskinnet har även visat sig ha effekt mot eksem och har en slags motverkande effekt på dessa. Hur bra är inte det! Men mestadels så ser man ju fårskinn användas som liggunderlag för barn i vagnar eller pulkor om vintern. Någonting som är så himla bra med fårskinnet är, att på vintern så värmer det och på sommaren så svalkar detta naturens material istället.